Tanım
Bu simülasyon size kendi tecrübelerinizden faydalanarak, bir öğrenme deneyimi ortamını nasıl tasarımlayacağınız bilgisini ve organizasyondaki değişimi hızlı bir şekilde yapabilmeyi deneyimleme imkânı verir. Bir gün değişimin tamamlandığını görürsünüz, ancak bu süreç gerçekte nadiren, 6 aydan azdır. Genellikle 1 yıldan fazla bir sürede gerçekleşir.
Bu simülasyonda çalışma hayatınızdaki tecrübelerinizi de kapsayan çeşitli sorunların farkına varacaksınız.
Ne Öğrenebilirsiniz?
Bu simülasyon, işin küçük bölümlerine tek tek bakmaktansa genele bakarak iş sürecinin tamamı hakkında düşünmenize yardımcı olacaktır.
İşinizin her bir adımına değer katmayı, üretiminizi arttırmayı ve aslında size gizli yük olan her şeyi görmenizi sağlayacak olan bu simülasyon aynı zamanda; size takım içinde, departmanlar arasında iletişimi asıl arttıracağınızı ve en elverişli düzeye nasıl getireceğinizi bulmanızda da yardımcı olacak.
Simülasyonun Yapısı
Bu simülasyon, eşitliği sıfır olan bir pazarda sizin kazanmanızın rakibinizin kaybetmesi şartına bağlı olarak kurgulanmamıştır. Çoğu kırılgan pazarlarda olduğu gibi, sizin Pazar payınız rakiplerinize bağlı olmadan yükselebilir. Gerçekte ürünlerinize olan talep, ulaşacağınız müşteri memnuniyetinin derecesiyle sınırlıdır.
Aynı insan gücü kaynağı ile; daha fazla müşteri memnuniyeti, ürünlerinize daha fazla talep ve daha verimli siparişler elde edebilirsiniz. Eğer üretiminizi arttırabilir ve daha fazla üretimle müşterilerinizin taleplerini karşılayabilirseniz otomatik olarak karlılığınız artar.
Diğer yandan, aynı gerçek hayatta olduğu gibi zaman hep kısıtlıdır; eğer müşteri memnuniyetini şimdi arttırırsanız, yarın için alacağınız talepler artar ve daha çok sipariş alır, iyi üretim ve düzenli teslimatla da bu yapılanların finansal olarak karşılığını alırsınız.
=
Gerçek hayatta olduğu gibi, işinizi geliştirmenin yöntemi, yüzleştiğiniz problemlerin analizinin yapılıp, ekip üyelerinizle fikir birliği içinde çözüm yöntemleri bulup, ekip üyelerinin birbiriyle çatışan beklentilerini dengelemektir. Dengelenecek unsurlar; maliyet kontrolü, verimli üretim ve üst yönetimin talebi olan karlılığı gerçekleştirmektir. |